-

Jag är ledsen för dålig uppdatering, men mitt internet fungerar inte som det ska.

evo ti sve





bolje bolan kraj, nego bol bez kraja

Just nu sitter jag och skrattar åt mina egna händer, dom ser ut som små kuddar ..
Jag har sovit två timmar under dagen. Vaknade efter endast 5 timmars sömn imorse, pluggade matte med matteläraren. Det har börjat skrämma mig litegrann, för han han fortfarande inte lärt mig något jag inte vet. Bajs.

Jag var så trött under pluggandet. Att jag fantiserade hur jag tog upp boken och liksom slog allt jag orkade i hans huvud. Sen låg han där på golvet, och jag gjorde det där Bart Simpsonljudet " HA HA" och gick därifrån.
Men, det gjorde jag ju inte. Istället satt jag och drömde mig tillbaka till bättre dagar, minnen, skratt, gråt .. Jag till och med log lite då och då ..

Ikväll ska jag inte ut. Jag har ingen lust ..
Tänkte städa mitt rum och gå iväg och hyra mig en film, gråta ut lite, skratta åt mig själv .. Vara pskyskiskt störd.
Just nu har jag fastnat för den här låten, speciellt när han säger  " bolje bolan kraj, nego bol bez kraja" vilket betyder " Hellre ett avslut som gör ont, än att ha ont utan ett slut"

l

sent ..

Hej

Jag kom hem efter en lugn kväll ute på stan med Almira och Enesa .. Det var skönt.
Det är skönt att lyssna på andras problem för att glömma sina egna, det är skönt att berätta sina problem och inte behöva tänka själv, det är skönt att bolla tankar och ideer. Det är skönt att bara prata. Men det finns inget skönare än att bara sitta tyst.

Jag är så trött att mina ögon snart slocknar. Imorgon bitti ska jag upp tidigt för att hinna till Prijedor, och sedan tillbaka runt kl 12 för att ha min mattelektion. Idag slog blixten ner framför vårt hus, och troligtvis på vårt tak. Mitt internet avbröts helt, och vi fick ringa hit en man som skulle kolla vad felet var. Nu har jag iallafall mitt internet :)


Pappa tog kort på mig några sekunder innan regnet öste ner. Jag som precis hängde upp tvätten. Fy.
sätter upp bilden imorgon

-

Jag kan se hur själen din lider, i tvivel försöker att upprätthålla det
vi har och i de livet du söker. Och varje morgon vaknar du med rädsla
i magen, den rädslan för att inte ha mig kvar i slutet av dagen
så du ringer mig oavbrutet för du tycker min röst ger lite plåster
på såren, men inte mycket till tröst
när jag är stressad i telefonen, helt ointresserad, av vad du har
att berätta och säger nog inte mera än att jag måste gå, hinner inte, har inte tid
och ger dig inga tecken på att jag vill ha dig kvar i mitt liv
men älskling lyssna nu och lita på mig, har aldrig velat släppa dig sen
första dagen jag såg dig.

det finns ingen ursäkt för hur jag beter mig ibland
jag är så självisk jag vet det, men älskling ge mig din hand och
låt mig mej se dej le lite grann.






Känner du igen dig?




tisdag

Halå :))

Min mattelärare har precis gått, vi ska tydligen göra precis vartenda tal i min bok. Det är skönt att tänka på annat.
Jag har så tråkigt just nu att jag sitter och degar framför facebook, jag har tryckt ungefär 20 gånger på någon bosnisk quiz som heter " u koga si zaljubljena" "vem är du kär i". Ungefär 15 gånger har samma sak kommit " nisi ti u nikog zaljubleljena" och sedan " zaljubljena si u nekog sto pocinje na T"
Vilket betyder " du är inte kär i någon, och du är kär i någon med ett namn som börjar på T"
Okej, jag känner ingen på T. Och jag är faktiskt "kär"

Jag tänkte ta en dusch och gå till anesa eller almira ..
det var det :)

lutalice

Jag har alltid haft en dröm. En dröm som nog varje liten flicka har haft. Och jag har alltid trott att det skulle släppa med tiden. Men det gjorde det inte. Jag har hela mitt liv längtat efter att bli äldre, och en dag starta något eget som hjälper hundar här. För vissa låter det fjantigt, vissa kan troligtvis inte ens föreställa sig vad jag pratar om, andra förstår mig och tänker likadant.

Men att se dessa hundar på gatorna, små valpar som svälter, blir påkörda och ihjälslagna. Det skär i mitt hjärta.
Jag åker förbi, och går förbi hundar här i Bosnien hela tiden. Och jag vill ge precis allt jag kan för att hjälpa dom. Jag gör vad som helst för att skapa ett hem åt dessa och låta dom leva ett fint liv.

Jag har tusen gången föreställt mig hur jag köper ett hus med enorm trädgård. Och att ta all de hundar jag ser på gatorn till veterinären för att se till att de är friska och mår bra, och sedan låta dom bo i den trädgården. De behöver inte mycket. De enda de behöver är någon som inte höjer handen åt dom, någon som skrämmer dom, någon som bryr sig. Kan vi människor allvarligt talat inte visa lite humanism?

Jag hör när folk här klagar på att man infört en ny lag som säger att du inte får skjuta hundar. Dom klagar över att gatorna är fulla av hundar som " stör ". Är det inte en självklarhet att inte få skjuta någon?

För er låter det här sjukt, jag vet. Men jag tycker att vi människor, många utav oss är väldigt äckliga. Vi kan, och har möjligheten att hjälpa otroligt mycket. Men vi är för lata.

Jag lovar mig själv, att försöka göra vad som helst åt det här.

doggisar

Hej!


Jag kom hem alldeles nyss. Varit hos mina kusiner .. Ingen utgång ikväll, jag har ingen lust alls.
Det får bli imorgon istället. Lekte med min morbrors små valpar, dom försöker få mig att ta hem den ena och leka med den tills ja åker hem, men ja vill inte ha mitt heart broken, så ja tackar nästan nej. Tror jag.

Hur sjukt det här en låter så tänkte jag faktiskt plugga lite matte, bara för skojs skoll.


är dom inte för söta?





trötter

Hallå :)

jag har precis klätt på mig och ska snart iväg till skönhetskliniken .. Jag är supertrött.
Igår kom jag hem runt kl ett efter att ha skrattat så jag nästan kissade på mig. Vi var nästan 12 personer som gick ut tillsammans. När jag kom hem satte jag mig vid datorn, fastnade pga massa prat, la mig kl 6. Imorse vaknade jag kl 11 för att ha min första mattelektion. Jag var helt förstörd, skämdes så mycket som jag gäspade.

Ikväll ska jag ut med Adisa, ev. möta alla andra senare. Puss på er


ber om ursäkt ..

Jag ber om ursäkt för det tidigare inlägget, ni ska inte behöva bli negativa pga mig och mina problem.
Just nu är jag hungrig, första gången på länge som jag känt hunger.
Ikväll ska jag ut, inte alltför länge .. Hemma kommer dom ha en liten grillfest, så jag lägger upp bilder senare ikväll, eller imorgon bitti.

Nu ska jag iväg med pappa och köpa kakor :) :)



( jag har druckit minst 20 sådana sen jag kom hit)

söndag

Jag vaknade runt klockan 8 imorse och kände att jag fortfarande inte mådde vidare bra. Jag måste rycka upp mig iallafall, måste duscha och fixa mig och sedan gå till stan och köpa pennor, sudd och ett block. Imorgon börjar matten. Go me. Tänkte baka äppelpaj idag och mumsa i mig det med glass.

Jag har gått ner i vikt ordentligt, och det som skrämmer mig är att jag äter jätte dåligt. En gång om dagen äter jag, och då äter jag superlite. Fast ja, det är väl antagligen ingenting. Och gå ner i vikt skadar inte alls:)

Vädret är fortfarande inget vidare, det är soligt, men blåser ap kallt.


Tack sötaste Adna :) <3



Det var allt för den här gången!

na naa na

det har börjat bli tråkigt att blogga, jag orkar inte och vill inte skriva allt jag gör om dagarna. Så jag blir liksom tom på ord .. vad kan jag skriva och vad inte ..

whatever, jag har varit hos anesa hela dagen. Blev så jävla yr i huvudet att jag blev rädd för att svimma.
Jag ska lägga mig om fem minuter, ja beehöver sömn. Det var allt för mig, puss.


donna ares

Hej

Mina fina vänner har börjat komma från världens alla hörn. Så nu gäller det liksom att boka in allihoppa på något vis. Jag har träffat så många nya människor dom senaste tre dagarna så jag inte kan sluta le. Det sjuka är att man oftast lär känna svenska personer. Den här sommaren kommer bli bra, jag har det på känn sörru ;)
Samtidigt försöker jag hinna med mina mattelektioner, träffa släktigar, vara med familjen och gå på behandlingarna ..

Ja, men så får det vara. Igårkväll var jag på konsert .. dansade så mycket att man kunde vrida ur mina kläder efteråt .. Det var det.

Puss




Ja nisam ona sto bih pala na koljena, a znas da nisma nikog tako voljela

onsdag

Hallå :)

Jag kom hem för en stund sen. Träffade på många trevliga och roliga människor ..
Tyvärr så är det inte lika fullt ute om gatorna som förr .. men jag antar att dom fylls med tiden.
Frös ihjäl i min kappa och mina leggings .. Men ja njuter av den kalla luften än så länge. Senare kommer man svetta av sig sminket och förstöra håret av värme ..

Glömde kameran hemma, så det får bli lite fula bilder istället.




onsdag

Hallå :)

Har varit på min första "behandling" idag. Det kändes inte alls under tiden, nu har jag träninsverk. Fast hon sa att det skulle kännas så.

Idag är det fint väder, så jag ska dammsuga och torka golven lite fort. Senare ska jag fixa mig för att möta en vän för fika. Får se om vi stannar ute lite längre ikväll ..

Det var det, bilder kommer troligtvis upp senare ikväll.
Puss

allt för dig - halsen

Zerinas nya citat " jag äter glass, mest för halsen!"
Så, just nu äter jag werthers, salta pinnar, dricker jordgubbssaft och äter äppelkakor .. Men allt det är mest för halsen skull :)

Så, jag satte på mig varma kläder idag, på med skorna och ut i regnet. Sprang runt som en galning med grannens hund, världens finaste och snällaste Golden Retriver. Efter att vi blev varma satte vi oss ner och åt honungsmelon, banan och jordgubbar.


Världens läskigaste sak hända. Vi har två trappor här i huset, som låter något otroligt när man trampar på dom. Det brakar verkligen till, och here's the thing. Mina kära föräldrar ligger och sover, och båda trapporna brakade till ordentligt, inte löst, utan verkligen verkligen ordentligt. Sen blev det helt tyst. Jag sprang upp och stängde igen min dörr helt. Mama :(


Godnatt på er!

tisdag

Hallå :)

Jag är så trött just nu att jag knappt klarar av att hålla ögonen öppna.
Jag satt uppe till klockan 05.00 imorse, och vaknade klockan 11. Mådde illa av trötthet när jag steg upp, så jag duschade,klädde på mig och åkte till skönhetskliniken. ( valt att inte tala om vad jag ska göra där)
Iallfall, jag kom dit och kvinnan som jobbar där kollar på mig som om ja vore ett monster. " du hade tid igår" säger hon .. Så jag bokar en ny tid imorgon.

Mamma övertalade mig att jag hade tid idag, och jag var helsäker att jag hade det igår. Men men ..



.

Da ti znas sta bi ja za tebe uradio
rijeke bi zaustavio brda bi sravnio
Prepala bi se da znas ko`lko te volim
kol`ko te obozavam i kolko gorim

Rat bi zapoceo rat bi zaustavio
tebi se vracam ma kud god da bio
Da znas kol`ko te nocima gledam,kol`ko
te ljubim i kol`ko te trebam

Ja ubijam svaki tvoj pokret
ja pored tebe zeno bolji sam covjek
Da ti znas kako ja osjecam nekada
rek`o bi ti al`mislim da bi se prepala

Tebi se vracam sve dok sam ziv
ti si moj izvor i ti si moj mir
Ti si moj Jeruzalem moja Meka
ne bi te dao nikom za tri svijeta

Jer srce vise nije moje
tebi duso pripalo je...

Tvoj glas je predah k`o Bajram i Pesah
hrana za moju dusu bas kao sevdah
Ja sam bez njega k`o ptica bez neba
s`tobom sam nasao sve sto mi treba

Most se stvori kud prodju koraci tvoji
i odjednom su jasni putevi moji
Prati me uvijek dijeli sa mnom uspjeh
reci kada stanem i digni kada padnem

Kad odem samo tebi nazad zurim
da te uspavam budim gledam i ljubim
Da ti prodjem kroz kosu dok spavas nocu
milujem i njezno kosu dodirujem

Tebi se vracam sve dok sam ziv
ti si moj izvor i ti si moj mir
Ti si moj Jeruzalem moja Meka
ne bi tedao nikom za tri svijeta

Jer srce vise nije moje
tebi duso pripalo je...



måndag kväll.

Hej alla glada :)

Anesa åkte precis hem, har varit med henne i princip hela dagen. Eller ja, halva dagen ..
Hoppas att vädret blir bättre snart så man får gå ut lite ..
Almira kommer nästa vecka, så äntligen kan man gå ut och slappna av lite .. Så jävla skönt.
Snart börjar mattelektionerna .. då minsann kommer jag glömma varför jag lever.

Ja, det var allt för mig. Puss

måndag

Good morning sunshines :)


Jag ska alldeles strax klä på mig lite varmare kläder ( det regnar). Har blivit så van att gå runt med shorts och små klänningar, så nu känns det helt ovant att behöva klä på sig mjukisbyxor.
Jag har lovat pappa att laga punjene paprike med honom. ( bosnisk maträtt)
Så det är vad som ska hända idag, senare får jag se om jag orkar åka till Anesa.

Igår kväll upptäckte jag två spindlar i mitt rum, jag krigade med dom båda som om de vore två män. Jag slogs och jag slogs ända fram till att dom båda gömde sig vid fönstret. Dom sitter där ännu ..
Efter den hårda matchen insåg jag att jag inte hade någon chans, så jag tog min lilla kudde och mitt täcke och smög ner till vardagsrummet. Där sov jag alldeles perfekt.

Vaknade av att jag hade drömt att armin satt och kollade på mig. Förra året när jag var sjuk så brukade jag ligga på en soffan om dagarna och slumra till ibland. En dag låg jag där och kände att någon tittade på mig. Och ni vet när man öppnar ögonen, men inte reagerar på vad man ser? Så tittade jag på honom, såg honom sitta i andra soffan, ja stängde ögonen igen, tänkte efter " vad såg jag precis". När jag tittade igen så fick jag en puss på näsan och hörde ett litet " du ser ut som en liten flicka i det rosa täcket".
Sen var jag gone igen.


Det var allt för mig :)

once in a lifetime

Hallå :)

nu när jag loggar in på blogg.se så märker jag att mina tidigar inlägg inte kommit fram, gud vet varför.
Har inte gjort ett smack idag, det har regnat hela dagen och jag har bara suttit framför tvn.
Jag och Anesa började prata om bröllopsklänningar, hurdana vi vill att våra ska se ut i framtiden osv.

Jag har alltid föreställt mig min bröllopsklänning som något väldigt enkelt, men vackert så att man inte kan slita ögonen från den. En av mina drömmar har varit att jag ska sy min klänning alldeles själv.
Jag har alltid velat ha öppen rygg, den ska vara öppen ner till rumpan, ett långt släp, kanske inte helt kritvit, utan lite sådär äggfärgad, inte format som en tubtopp, lite ärmar vill jag nog ha. Och så vill jag inte ha några mönster. Jag vill ha uppsatt hår, en vit blomma i håret, ja vill vara enkelt sminkad, naturlig, lite halvblont hår, ljus i hyn, jag vill att hela bröllopssalen ska vara dekorerad i vitt och puderrosa eller ljus beige. Jag vill inte byta om till en annan klänning för att ha det lättare, jag vill dansa ihjäl mig i min vita stora klänning, hur tungt det än är.

Precis såhär, med öppen rygg.




Till den anonyma personen som undrade varför jag inte gick ner och åt, och var min hund är.
Hehe, ja hatar mörker, så ja vågar inte gå ut, för det är mörkt.
Vilken hund du menar vet jag inte, antar att du menar chiuauan Hugo. Han bor hos pappas bästa kompis nu. Eftersom att vi inte hade tillräckligt med tid till honom ..

ord räcker inte till ibland ..

 

Jag behöver inte skriva ett ord längre. Han vet precis vad jag känner, och det är det viktigaste

hata vm

Hej


Jag är hungrig så jag svimmar snart. Tyvärr kan jag inte äta eftersom att jag då måste gå ut ur huset och in i det andra huset. ( huset är byggt i två delar)

Iallafall, just nu har jag tittat på ungefär 6 bella tyra show program. Bella har ett sjukt irriterande skratt, och i vissa fall känns det som att hon är aggressiv, men försöker dölja det genom att spela snäll. Aja, det kanske inte alls är så, bara något som fått för mig.

Nu ska jag fortsätta göra ingenting. Känner mig helt dumpad these days, armin har funnit sin nya kärlek .. som alla år. HATA vm!

lördag

Hallå :)

Sitter här i min ensamhet .. exposed, rädd ..
Ja, så tråkgit kan man han. Sitter och äter tolumbe ( en slags kaka) och funderar på om jag orkar gå ut ikväll. Ute blåser det och är hemskt, snart blir det säkert oväder. Sov i en timma idag efter vår lilla utflykt upp till bergen,  vi åt jätte god fisk i en restaurang där uppe. Tyvärr kunde vi inte vandra lite i skogen eftersom att det regnade. Men det var mysigt att sitta ovanför vattnet.

Självklart hittade jag mig en valp som jag lekte med. Det är så typiskt mig att aldrig kunna låta bli djur.

Iallafall, vi kom hem, och jag var helt slut. Antar att det var den rena luften som renade lungorna. Så jag somnade, och har ine sovit så sött sen jag kom hit.


Nu ska jag iallafall duscha, sen får vi se om jag orkar fixa mig och gå ut eller inte.
Puss

fredag

Hallå alla, jag har tyvärr inte tagit en enda bild idag. Glömde ta med mig kameran helt enkelt.
Var med mamma i stan och fick en ansiktsbehandling, fy fy fy vad ont det gjorde.

Först rengjorde hon hela huden från finnar. I och med att jag inte har några "synliga" finnar, så gjorde använde hon sig av en nål som hon gjorde hål i huden med, och klämde ihjäl mig.
Efter dig använde hon sig av massa annat, så som el stötar och annat poop. Ont gjorde det, men resultatet blev bra. Huden känns verkligen jämn.

Nu låter det här super våldsamt, men det var det självklart inte. Det enda som kändes var när hon klämde i huden. Resten var rätt skönt

Iallafall, imorgon ska vi till något ställe med släkten. Antar att det är något slags vattenfall/restaurang som vi ska till .. Så det ska bli skönt .. och gott :)

Puss på er

Tyskar

Igår under städningen slog jag i min häl något otroligt hårt. Min första tanke var "den är bruten"
Idag är min häl lite halvblå och väldigt svullen, jag kan stå på foten och allt såntdärt, men det gör riktigt ont.

Alltid när jag slår i mig någonstans, så tänker jag " när jag blir gammal kommer jag ha superont här när vädret förändras" Haha, ja vi bosnier tror att om du gör illa knät t.ex, så varje gång vädret övergår från regn till sol, eller från sol till regn,så får man ont på det stället som man gjort illa sig på.

Jag vet inte riktigt om det just är min släkt och min familj som tänker så, eller bosnier i allmänhet.

Iallafall, just nu bloggar jag för ren tidsfördrift.

Vad mer kan jag säga er?
Idag är jag 18 år och en månad gammal för att vara exakt.
Jag saknar Estrella chips
Jag har gått ner exakt 5 kg sen jag kom hit, alltså - 5 kg på en vecka. Inte illa alls.
Idag ska jag gå på ansiktsbehandling.
Jag längtar efter min pojkvän.
Jag saknar mina tjejer
jag har hela tiden trott att någon idiot visslar efter mig, idag visade det sig att det var en fågel.
Jag har krypit bort till mammas säng tre nätter i rad. Hatar mörker!
Jag älskar min nya kamera
Hela bosnien låter ungefär såhär ( GOOOOOOOOO, JEBEM VAM MAMU! ) för att det är vm.
Jag vet inte varför, men jag tror att Holland kommer vinna hela skiten, jag förstår mig inte på fotboll eller så, något bara säger mig det.
Jag har redan börjat kolla efter present till Armin, pappa och Zerina, även fast de alla tre fyller år i augusti.
Jag är så rädd för att inte klara matten, att jag drömmer om det varje natt.



Funderingar

okej, när man är i tyskland. Vi åker förbi där när vi åker till bosnien. Eftersom vi bilar ner hit, så måste vi vila någonstans, så vi tar in på hotell. Självklart är det så att jag måste sköta snacket. Första frågan är såklart "do you speak english?" då skakar personen i fråga på huvudet och frågar mig istället "pratar du tyska?". Där börjar hela fighten, " jag säger " one room, with two beds" Då ska hon istället säga " 2 zimmer?????? ohne zimmeer??!!?!??!" I panik typ. Sen ska hon börja babbla om annat shit, när vill vi ha frukost,garaget ligger där, vattnet är slut kl 12 bla bla bla .. Och allt detta på tyska. Jag kan tyska, jag förstår nästan allt. Men är dom dumma allvarligt talat? Till slut börjar dom bokstavera det dom säger, som att det skulle hjälpa mig förstå.  Z I M M E R ? ? ?

Alltså
1,  Hur i hela friden kan man jobba någonstans, mitt ute på motorvägen, och inte kunna engelska?
2. Varför frågar man en person om den pratar tyska, EFTER att personen precis frågat dig om du kan engelska?
3. Varför saktar hon ner när hon pratar, ja menar, snabbt eller sakta. Same shit
4. Tror tyskar verkligen att,om dom inte lär sig engelska, så ska vi andra lära oss tyska för att förstås?
Tyskar har nämligen fått för sig att göra det tyska språket till ett språk som ska talas och förstås över hela världen. Och dom kallar oss för dom dumma svenskarna.

En annan sak jag tänkt på, fy farao vad tyskar inte kan klä sig. Allvarligt, var finns ens att köpa sådana kläder?


Nu blev det alldeles för långt..

fredag

"god morgon"

Jag vaknade runt elva, gick ner och märkte att ingen var hemma. Satte på mig bikinin, och nu sitter jag och väntar på att Anesa ska komma för att sola :)

Det var det de. Jag lägger upp bilder senare ikväll :)

torsdag?

Här kommer jag med lite nya bilder och uppdatering.
Efter all städning fyllde jag badkaret med supervarmt vatten, en massa bubblor och låg där i ungefär en timma. Precis när hjärnan började sluta tänka på allt hörde jag ett skratt, självklart Anesas skratt. Jag fönade håret lite snabbt och klädde på mig, sen gick jag ner och satt med alla dom en längre stund.

Som vanligt skrattar vi så vi nästan kissar på oss ett par gånger and so an ..
Aja, här kommer lite bilder. Puss på er




jag och farbror



Förlåt alla ni som har fotfobi.

torsdag

Hallå :)


vaknade för en timma sen, hade världens fight med magen inatt. Dumma bosniska vatten! Kom hem från kusiner runt ett tiden igår. Lekte med världens sötaste små valpar, som bara är några veckor gamla. ( inga smutsiga med skabb denna gången)

Iallafall, idag är jag på städhumör. Så jag tänkte städa lite här hemma, dammsuga och torka golv. Och torka av badrum/toalett .. Även om det inte behövs.

Ja det var det, skriver mer senare. Puss på er

onsdag

Hej :)

Igårkväll var jag i säng klockan 22. Jag har ingen aning om varför jag var så trött, mitt i natten vakndade jag och insåg att allt var släckt. Jag tog min kudde och sprang över till mamma. Hon hostar och är förkyld, så inte mycket sömn fick jag. Vaknade kl 10 imorse av att någon ropar mitt namn, det var striko! ( farbror)
Jag älskar min stirko, han är den snällaste och roligaste människan jag känner.

Här har jag gått runt och ätit jordgubbar och smultron som en galning, så får jag höra att det är något "konstigt" med jordgubbarna de här året, så någon slags sjukdom sprids. Inget farligt dock, bara "magsjuka", vilket jag inte direkt är sugen på .. så, inga jordgubbar för mig inte. 

 

Det var det, lägger upp bilder ikväll. Puss

tisdag

Hallå :))


Jag sitter här i trädgården och gör absolut ingenting. Anesa åkte precis hem.
Jag var i prijedor från kl 10 imorse till klockan 15, jag fick huvudvärk och blev småirriterad över all värme.
Rengjorde runt mormors och morfars grav, och farmor och farfars. Solen stekte in i huvudet,
Blev brun om fötterna under den tiden jag var där, ser riktigt kul ut att vara brunvit om fötterna, vart än mina sandaler var så är det kvar vitt.

Humöret blev mycket bättre efter att jag fått syn på min älsklingar (sandaler,klackskor, wtf) Fick med mig dom hem, och nu sitter jag här.

Det var det, bilder kommer upp senare.


-

Jer srce vise nije moje, tebi duso pripalo je.

mezar

Hallå :)

Anesa åkte precis hem .. Vi har sprungit runt hela dagen idag. Började med att städa lite, sedan iväg till stan för att köpa hårfärg till mig, sen kollade vi present till en viss man som jag gärna vill kalla pojke, och sedan hjälpte vi till i butiken. Åkte hem, färgade mitt hår, noppade ögonbrynen, sjöng som galningar, dansade, en viss tjej (jag) försökte breakdansa, men ja ..  nog om det.

Nu ska jag titta på en film, och sedan sova. Imorgon ska jag upp tidigt för att åka till mormors,morfars, farmors och farfars gravar. Det ska bli skönt, det är skönt att en gång i året bara ägna tiden till att tänka på just dom och gråta ut lite,att be åt dom och att rengöra runt graven.

Godnatt

-

Nothing left for me to say
There's no more wicked games to play
It's time for me to walk away
I am allright

I feel like I'm on a high
A new beginning that is my life
I'm turning to the rythm of the night
I am allright

The music is making me growing
The only thing that keeps me awake is me knowing
There's noone here to break me or bring me down
And noone here to hurt me or fool around

I have no more time for you to hurt my feelings
Done enough to prove I'm all that I believe in
We are at the end no more stupid lies
I'm better off without you here by my side

min visdom rycktes bort

Heej

har suttit och fjantat mig med mina kusiner fram tills nu. Solat nästan hela dagen, duschat hundra gånger och tvättat kläder.

Måste berätta en sjuk sak. Jag satt och åt tidigare, ( runt 21) Och rätt som det var kände jag något konstigt i munnen, svjäljer den sista maten som jag tuggat på och börjar känna runt i munnen. Jag upptäcker förtvivlat att min ena tand saknas " WTF" tänker jag och springer in på toaletten. Spegeln bekräftar det jag kände, min ena tand är någonstans i min mage. Usch och fy. Som tur är så var det en visdomstand, så den kommer jag inte behöva. Jag fick mina visdomständer riktigt tidigt, typ 4-5 år sen .. Så det är på tiden att dom drar. Annars blir det massa problem senare.

jaja, det var väl det. Puss


Nyvaken, imorse



min vackra trädgård






Anesas kakor. Yummi

palazzo

Hallå :) :)

ska alldeles strax smörja in mig med olja och gå ut och sola. Det är galet varmt idag.
Kvällen igår var uunderbar, det är skönt att bara höra det bosniska språket längst gatorna. Det är stor skillnad mellan bosnier och svenskar, här kan du inte gå förbi utan att någon slänger en fin kommentar. Allt är så mycket värre här, ekonomin osv, man vet att alla här har problem över huvudet. Men ändå känner man glädjen i varje människa, man hälsar, man pratar, man skrattar.

Iallafall, efter en lång stund på Palazzo bar det av till pekara, home sweet home ( bageri). Köpte 4 hot dog, självklart gick två st till en lutalica ( hemlös hund )
Och det sorgsna var, att när jag tog ut en hotdog ur påsen, så satte sig hunden och gav tass. Alltså betyder det att han varit någons, och att man sedan kastat ut honom för att man inte kunnat försörja honom.

Det var det, puss på er.






Here I come

Hallå :)

sitter och lyssnar på musik ute på balkongen i väntan på att Anesa hämtar upp mig. Snart blir det utgång,jag önskar att mirel va här också. I försig så vet jag ju att du festar just nu, så .. försök att inte riva ner precis hela huset iallafall :)

Jag har med mig kameran, men här får ni två cam bilder. Inte den lite bättre kvaliten, men det får duga.


Oliver Dragojevic

svee biii daaaoo daa sii tuuu na naaa na, ja, jag har en låt i huvudet som jag sjunger om och om igen. Anesa går runt och sjunger ale ale alejaandroo, och så kommer ja in emellanåt med mitt "svee bii daao da si tu"

Idag har inte hänt så mycket. Jag har varit lite överallt med Anesa, köpt tofflor för 10 kr, druckit 4 liter vatten. Och nu sitter jag här och väntar på att klockan blir mer så att jag kan börja fixa mig. Jag lovar att ha kameran med mig och sätta ut bilder när jag kommer hem, eller imorn bitti. Det var det mina kära, puss på er alla. OCH LEV FÖR HELVETE LIVET! GAH vad jag är lycklig, jag ler och ler och ler. Sååhär ska det vara, just såhär!





la bosnia

Jag är helt slut. De här första dagarna kommer ta kål på mig. Och när jag tänker på matte kurserna som jag måste ta, så får jag magsår. I mitt huvud går tankarna " ta det lugnt, det kommer gå bra, du fixar det" konstant. Sen när jag kommer tillbaka till verkligheten och kommer ihåg hur lugn och seg läraren är, och hur länge ja kommer sitta inomhus när ja egentligen borde sola. Så vill jag spy.

Jag är såååååå trött på skolan. Ändå ser jag mig själv som typ en hjärnkirurg i framtiden. Go me.

Jag har gått runt i gummistövlar hela dagen, tvättat precis hela trädgården med högtryck. Blivit burned i ansiktet och axlarna osv. MEN, its good .. its aaalll goood.
Imorgon, lördag. Blir det fest. Med fest menar jag ta en drink någonstans med min kusin.


Det värsta med semestrar är när magen inte vant sig, antigen bor man på toaletten eller så ser man den inte på evigheter. Min mage är en ballong just nu.

Nu ska jag gå ner och sitta med gäster.

MIREL I MISS YOU ( dont party tooo hard, wait for med)






Mirel, känner du igen utsikten?


Jag ser ut som en skepnad, men jag lovar. jag lever.

11

Godmorgon alla vackra människor som läser min blogg :)

Jag har precis vaknat och är inte så speciellt vacker just nu. MEN, jag ska alldeles strax ut i solen och fånga lite färg. Uppdaterar mer senare

Puss

Till mina tjejer där borta i Sverige

NANANAN JOBBAT HELA VECKAN, MEN NUU ÄÄÄR DEEET FREEDAG. JAG KÄNNER MIG FRI, JA KÄNNER MIG FRII

here i am

Hej :))

Sitter här i väntan på min kusin Anesa.
Var i stan idag och fixade internet, tänkte " dom har säkert fullt upp, så dom kommer säkert nästa vecka med antennen"  ( ja, man behöver antenn här). Iallafall, ja kom hem och började packa upp mina kläder. En halvtimme senare efter att jag varit i stan och betalat internet grejen, så kommer två män som ska fixa antennen. Hahah, fy fan vad lite dom måste ha att göra stackarna. Iallafall, dom kom och såg bekymrade ut. Tydligen så måste antennen ha direkt syn till en byggnad en bit bort, fan vad komiskt. Alltså, i en hel stad så är allas antennen riktade mot samma byggnad. Yey.

Snart är jag klar med städningen, då blir det semester på riktigt. Min panna känns svullen eftersom att jag har bihålsinflammaton. Fy bubblan. Huvudvärk hela tiden. Men det går över snart.

Nu ska jag gå köpa mig cevape.

Puss på er

( bilder kommer upp imorn_)

Off I go

Hallå 

Imorgon bitti åker jag till Bosnien. Jag har packat ner det sista och förberett mig inför natten.
Det ska bli skönt att sova ut, det ska bli skönt att sova två dagar i sträck och inte tänka på något. det ska bli skönt att träffa alla människor som jag inte träffat under ett år. Så fort jag kommer fram kommer jag försöka fixa internet, går allt inom planerna så ska jag ha uppdaterat bloggen senast en vecka efter.

tyvärr fick jag inte säga hejdå till alla i skolan, så jag skriver det här. Hejdå alla, ha en underbar sommar, njut av vädret hurdant det än är. Gå ut och var glad även om det spöregnar, sköt om er och var lyckliga!

Puss på er!

7 juni

Kom hem för 10 minuter sen. Suttit hos zerina och pratat munnen av oss som vanligt.
Dagen spenderades mestadels i mitt rum, där jag rensade, städade och packade ner allt. På tisdag gäller det. Tror ni mig när jag säger att jag längtar efter att få sitta i bilen i 2 dagar och en natt? Det  gör jag faktiskt. Vet ni varför? för min största anstränging kommer vara att äta smoki ( ostbågar) och stapice.
Det är första dagarna som jag ska få vila ut min utbrända kropp ordentligt.

Imorgon blir det mycket spring för min del. Usch.

Grillade med mamma och pappa idag, mirela var på jobbet. Så vi satte på musik på altanen/trädgården och njöt av värmen idag. Mmmh vad livet är skönt.




En frusen och förkyld mamma. En glad pappa.


Mammas beslutsångest haha


Trädgården

grillpary

Hallå :)

Sitter och bleker tänderna just nu. Gör galet ont om jag ska vara ärlig .. menmen, vill man var fin får man lida pin. Gårdagen spenderades med mina flicks, vi grillade och hade oss. På detalj går jag inte in. Men jag säger såhär, kamerorna runt skolan has it all. Och något lycko ( läs stackare) lär bli ärrad för livet.
Kvällen avslutades med sms rouletted, och en bunt sjuka sms som skickades iväg till några stackare. Sorry you people!



i wonder ..



Madelene, en dag hittar jag dig..

SCORE

O M G. Jag vågade inte fantisera i mina vildaste tankar att jag skulle klara natur. SCORE!
Livet är härligt! Nu återstår bara betyget i kultur. Hoppas att Andreas är på bra humör när han rättar mitt arbete. Har städat allt här hemma idag, jag ska bara städa klart mitt eget rum och sedan dammsuga och torka alla golv. Sedan har jag tänkt att sätta på mig mina nya, otroligt fula tränings skor och springa några varv runt mossen. Slut "provet" i idrott är på måndag. Jag ska klara 3 km på 20 minuter. Annars är jag verkligen dålig.

halleluja moment

Hallå!

Vilken känsla att ha gjort klart allt i skolan. Jag trodde att det aldrig skulle ta slut. 3 mvgn än så länge. Får hoppas på några fler under trean. Eftersom att det var vår första dagen so mvi inte behövde göra något, så firade jag och Zerina det med att köpa godis, dricka, ta en filt och lägga oss och njuta utav solen. H e r r e  m i n  G u d  i  h i m e l l e n vad skönt.

Kom hem för en stund sen. Ligger och gör absolut ingenting. Ibland är livet härligt, ibland.




här har ni förresten mitt härliga paket som jag fick av världens bästa pojkvän. I den låg den mjukaste och mysigaste morgonrocken som man kunde hitta. Han kunde inte gissat bättre på vad jag ville ha. Fick en massa av hans familj också, allting var helt perfekt.


Oko moje



helvetes dag

jag är utbränd!

Jag kan inte förklara känslan som jag har i hjärtat,huvudet och magen. Stressen är över huvudet på mig.
Skrev två prov idag och två arbeten inom loppet av 3 timmar. Nu ska jag plugga till prov som jag kommer ha imorgon bitti. Det ända som får mig att må bättre är att det snart är över. snart snart
Snart ligger jag i solen i bosnien, äter melon och rullar ner i poolen när jag känner för.
Men, sedan börjar helvetet igen. Fast det tar vi då.
Jag har lovat mig själv att aldrig mer skjuta upp något. Nästa år gör jag uppgiften samma dag som jag får den.

Nu ska jag plugga upplysningstid. Kul.